Afval scheiden is vet makkelijk!

Stel je voor: je hebt een lange werkdag achter de rug, je loopt lekker even naar buiten om van de frisse lucht te genieten. Je haalt een keer diep adem door je neus en… bah, wat een vieze afvallucht. De afvalbak naast je bedrijf zit weer overvol en het afval is ook nog eens niet gescheiden. Hoe kan je dit oplossen? Je kan uiteraard bedrijfsafval Delft – achtige diensten inschakelen, die je bedrijfsafval voor je ophalen, maar het scheidingsprobleem is hiermee nog niet opgelost. Scheidt je zelf wel je afval? Begin hier vandaag mee met deze tips!

Ruimte genoeg

Een van de grootste dingen die mensen tegenhoudt om hun afval te scheiden is het feit dat ze denken meerdere afvalbakken neer te moeten zetten, en zo de ruimte in de keuken te moeten verkleinen. Niets is minder waar; tegenwoordig heb je duo-afvalbakken, met meerdere compartimenten en/of lagen zodat je je afval tegelijkertijd kan scheiden en toch hetzelfde formaat afvalbak op dezelfde plek kan houden.

Zuinigheid duurt het langst

Bedrijfsafval Delft – achtige diensten halen natuurlijk het afval op bij je bedrijf, maar bij jou thuis kan je ook al veel voor het milieu doen. De beste tip die ook het meest logisch is, maar toch goed om altijd op te blijven letten, is: maak minder afval! Zorg dat je niet meer eten maakt dan je gaat eten, koop geen grootverpakkingen waarvan je weet dat je ze niet op gaat maken voordat ze bederven, noem maar op. Wees zuinig op wat je hebt. Gebruik herbruikbare broodtrommels en drinkflessen in plaats van plastic zakjes en flesjes. Het doet wonderen!

In de war? Google!

Snap je nog altijd niet zo goed hoe afval scheiden werkt? Geen zorgen! Websites als afvalscheidingwijzer.nl vertellen je precies welk soort afval in welke bak moet. Zo moeten chipszakken weer heel ergens anders heen dan de plastic dopjes van je melkflessen. Dus, als je het niet zeker weet, check het altijd even. Kan nooit kwaad.

Winkelwijs

Probeer ook, als je boodschappen gaat doen, al rekening te houden met bepaalde verpakkingen. Dingen zijn soms in karton én plastic verpakt, of in onnodig grote verpakkingen die dus bederven voordat je ze überhaupt op kan gebruiken. Winkel wijs!

Met deze tips, en het bewust maken van je collega’s op werk en je gezinsleden thuis (en het regelmatig inschakelen van bedrijfsafval Delft – achtige diensten voor die vuilnisbak naast je kantoor) zorg je ervoor dat jouw stukje wereld niet alleen schoner wordt; je doet het ook nog eens op een milieuvriendelijke manier!

Posts created 23

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven