bureaus

Bureaus: verantwoord aan het werk thuis

Als schrijver werk ik veel thuis. Nu weet ik dat veel mensen daar bepaalde visioenen bij hebben. Lekker met de laptop op de bank, kopje koffie erbij en typen maar. Dat kan natuurlijk wel, maar het is niet echt ergonomisch verantwoord. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik me er zo heel af en toe wel toe laat verleiden. Zeker als de regen hard tegen de ramen klettert dan plof ik op de bank neer met mijn laptop en ik trek ook het dekbed over me heen. Zo houd ik een werkdag wel voor. Maar het is natuurlijk geen goede houding voor mijn rug. Bureaus zijn wat dat betreft echt geen onnodige luxe in huis. Mensen brengen veel tijd achter bureaus door. Bureaus zijn niet alleen bedoeld voor thuis werken. Als je gewoon even wil internetten of online wilt shoppen dan is dat beter om vanachter je bureau te doen in plaats van op de bank.

Bureaus in alle soorten

Ik weet nog dat mijn vader vroeger een enorm ijzeren bureau in zijn studeerkamer had staan. Op zich hartstikke handig want hij had een enorm werkoppervlak en hij kon ook wel eens wat laten liggen. De volgende dag ging hij gewoon aan een ander deel van het bureau zitten. Maar ja, het ding was wel echt oerlelijk en domineerde de hele kamer. Bureaus zijn functioneel, maar ik vind dat ze ook mooi moeten zijn en echt in het huid moeten passen. Nou, als je even internet op gaat zie je dat dat geen probleem hoeft te zijn. De hedendaagse bureaus zijn mooi en elegant en je kunt iets kiezen dat past bij de ruimte waar je hem wilt hebben. Geen ijzeren gevaartes meer als jij dat niet wilt. Kleinere, houten bureaus zijn ook gewoon een optie.

Gezellig maken

Mijn bureau thuis moet ook gewoon een beetje huiselijk zijn. Op mijn werk hebben we flexplekken die leeg en kaal zijn. Je mag er niets achterlaten. Op mijn bureau thuis heb ik allerlei frutseltjes staan die laten zien dat dit bureau van mij is. Kleine herinneringen, maar ook handige zaken als een pennenhouder en een houdertje voor allerlei notities. Zo maak ik mijn bureau een plek waar ik graag aanzit. Dan brengt de bank me niet al te veel meer in verleiding. Dus denk eens na over een bureau; het is echt beter voor je rug en je hebt er erg leuke tussen zitten.

Posts created 23

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven