dames sneakers

Dames sneakers anno 2019

Er is een hele markt in opkomst voor dames sneakers. Sneakers bij vrouwen worden niet meer als onvrouwelijk of lomp gezien. Ik merkte het al een aantal zomers geleden, waarbij het een trend werd om witte gympen onder een jurkje met blote benen te dragen. Een paar jaar daarvoor zou dat een ‘not done’ zijn geweest en hadden daar havaianas of ballerina’s onder gemoeten. De sneakers zijn langzamerhand omarmd en verwelkomd in de vrouwen schoenen- en kledingkast. Ook de grote haute couture merken is het niet ontgaan dat sneakers hot zijn. Zo liepen de modellen van Louis Vuitton op de catwalk met de LV Archlight Trainer, ter waarde van €800! Wat is de huidige sneaker trend voor vrouwen en hoe combineer je deze het best met jouw outfit?

Monster sneaker

Als ik in de terminologie moet blijven van de mode industrie, heet de sneaker die we steeds meer hebben gezien de ‘monster sneaker’. De enorme witte sneakers van de merken Fila of Adidas kunnen je niet zijn ontgaan en er was eerst veel weerstand tegen. Toch is uiteindelijk het grootste deel van de vrouwen omgegaan vorige zomer en zag je overal de witte monster sneaker onder de spijkerbroeken. Ik ben zelf ook schuldig. Ik vond het in de eerste instantie een groot wit blok aan je voet en er enorm lomp uitzien. Naarmate ik ze vaker voorbij zag komen, ben ik toch gezwicht: heel comfortabel en het ziet er toch best stoer uit onder een wijde mom jeans. Anno 2019 gaat deze trend gewoon door. Maar de modewereld doet er uiteraard graag een schepje bovenop. Soms vraag ik me af of ze dit alleen doen om te kijken hoe ver ze de consument kunnen krijgen in rare items kopen. Geheel in lijn met de kledingtrends, richt de sneaerbusiness zich meer op futuristische tintjes. Denk aan galaxy-achtige kleurtjes, zoals zilver, paars en groen.

Matching

Het spreekt voor zich dat de monster sneaker niet iedereen staat. Voorop wil ik stellen dat een skinny jeans boven deze grote schoenen er niet goed uit ziet. Niet doen dus. Tenzij je enorm dunne beentjes hebt, de jeans zwart ripped is en je de look afmaakt met een grote hoodie. Die look heb ik voorbij zien komen en dat is tot nu toe de enige look waarbij de grote sneaker goed wordt gematcht met een skinny jeans. Persoonlijk vind ik dat de monster sneaker het best tot zijn recht komt onder een lichte, ripped mom-jeans (of een ander soort ruim zittende jeans), zodat de het ‘enorme blok’ een beetje wordt verkleind door de wijdere broek. Een mooi wit t-shirtje erop en de look is af!

Posts created 23

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven