De voordelen van een houten vloer

Natuurvloer

Er is niets zo mooi en tijdloos als een echte houten vloer, een product van moeder natuur. Hierdoor kennen houten vloeren veel voordelen maar zijn er ook nadelen. Die moet je wel weten voor je definitief een houten vloer aanschaft. Omdat het een natuurproduct is, is iedere vloer uniek. Met andere woorden, de nerven kunnen net een beetje anders zijn dan van het monster in de winkel. Maar dat maakt het natuurlijk wel juist jouw vloer.

Daarnaast geven houten vloeren iedere ruimte in je huis een onovertroffen sfeer en een warme uitstraling. Zo’n vloer voelt letterlijk nooit koud aan. In tegenstelling tot tegels. Een nadeel van dit natuurproduct is de gevoeligheid voor de seizoenen. Houten vloeren kunnen krimpen en uitzetten. Dat betekent dat bij een plankenvloer de naden soms een fractie wijder kunnen zijn. Als een houten vloer goed gelegd is, merk je hier nauwelijks wat van. De aansluiting op de wanden geeft speling.

Isolatie

Ook zijn de meeste huizen zo goed geisoleerd dat het binnenklimaat constanter is. Oude huizen kennen grotere verschillen. De voordelen wegen doorgaans zwaarder dan de nadelen. Houten vloeren komen in verschillende behandelingen en afwerkingen voor waar je uit kunt kiezen. Van licht tot erg donker, het is allemaal mogelijk. Hierdoor is er voor iedere ruimte wel een mooie vloer te vinden. Er is keuze uit een grote diversiteit aan houtsoorten met ieder een eigen uniek karakter. En dat maakt dat je heel lang gaat genieten van je natuurlijke vloer.

Houten vloeren kennen diverse manieren van afwerking. Waxen, lakken of oliën. De afwerkingskeuze brengt ook ander onderhoud met zich mee. Het is dus belangrijk goed na te denken over de mogelijkheden en je te laten voorlichten. Uiteindelijk brengt de keuze van de afwerking ook een andere uitstraling met zich mee. Lakken betekent meer glans.

Supersterk en vlekbestendig

Het is wel supersterk. Zo’n vloer is ook vlekbestendig. Wel moet er een keer per tien tot vijftien jaar geschuurd en opnieuw gelakt worden. Dan heb je ook wel weer een vloer die als nieuw oogt. Een gewaxte vloer moet een keer in de vier jaar grondig gereinigd en van een nieuwe waxlaag worden voorzien. De vlekbestendigheid van deze vloer is vier tot acht uur. De uitstraling is matter. De geoliede vloer is ook een klassieker. Is wel het meest kwetsbaar voor vlekken. Breng de olie een keer in de negen maanden opnieuw op. Een vloer voor mensen die ervan houden dat het product leeft en met de tijd steeds meer karakter toont.

Posts created 23

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven