kamer

Dingen aan je huis die je nooit doet

Er zijn dingen die bij het merendeel van de mensen gewoon niet in het hoofd opkomen om aan het huis te laten doen. Het zaak vaak ook niet per se erg belangrijke dingen, maar soms kan het de afwerking van je huis of juist de sfeer verbeteren. Er zijn altijd mensen die wél overal aan denken, maar als je denkt dat jij niet tot die groep behoort dan zit je hier goed. In deze blog gaan we een paar (kleine) dingen benoemen die je niet snel aan je huis laat doen. Bij het een is het ook niet echt nodig, maar andere dingen zijn toch wat belangrijker.

De grote details

Veel mensen verven hun huis een keer als ze er pas gaan wonen en kijken verder niet echt naar de muren om. Dit zou je wel moeten doen, want door allerlei verschillende redenen kunnen je muren minder mooi worden. Alleen een nieuw laagje verf eroverheen is dan niet altijd de oplossing. Je kunt je muren laten stucen om ze weer glad te maken. Hierna ziet een verse laag verf er een stuk beter uit dan als je eerst gaat stucen. Dan heb je ook de gordijnen, want veel mensen halen deze niet regelmatig van hun plek af om ze te reinigen. Dit zou je wel moeten doen om het mooi én schoon te houden.

De deuren

Over het algemeen zal je waarschijnlijk geen last hebben van de deuren, maar na een aantal (lees veel) jaren zal het kunnen dat de deuren wat stroever worden of de scharnieren gaan roesten. Wanneer dat het geval is hoor je een erg vervelende piep als je de deur open of dichtmaakt. Je kunt dit tegengaan door de scharnieren met olie in te smeren. Denk er hierbij aan dat voorkomen beter is dan genezen. Nu je weet dat dit op den duur kan gebeuren, kan je alvast aan de slag.

Het afstoffen van je huis

Er zijn mensen die dit wel regelmatig doen, maar ook een hoop mensen die dit lijken te vergeten. Je gehele huis moet zeer regelmatig afgestoft worden om ophopingen te voorkomen. Minimaal een keer per week moet je alle hoeken van het huis grondig stofvrij maken. Door het als een vast onderdeel van de schoonmaak toe te voegen zal je er geen moeite mee hebben om dit ook te doen. Te veel stof in huis is niet goed en daarom mag je dit gewoon niet meer vergeten.

 

 

Posts created 23

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven