Een eigen huis, een plek onder de zon

Al sinds ik een klein meisje ben droom ik al over wonen in het buitenland. Vroeger wilde ik altijd naar een Amerika, Texas, Canada, etc. Landen waar het mooi weer was en ik op een ranch kon werken. Twee jaar geleden is de locatie van deze droom gewijzigd. Mijn droom is wonen op Aruba en aankomende zomer wordt deze droom ook daadwerkelijk waarheid.

 

Een huis onder de zon

Aankomende zomer ga ik samen met iemand voor twee jaar naar het buitenland. Hij gaat daar werken, ik ga studeren. Ontzettend leuk maar spannend tegelijkertijd! De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. We zijn bijvoorbeeld bezig met het zoeken naar een huisje, eigenlijk ben ik aan het zoeken voor mijn eerste eigen huis en dat meten in het buitenland. Ik heb stiekem wel wat eisen waar een huisje aan moet voldoen. Allereerst vind sta een zwembad wel op prioriteit nummer 1. We gaan naar een warm land en een zwembadje om even snel in af te koelen is dat zeker niet onmisbaar. Daarnaast is Aruba best verwesterd en kan je eigenlijk niet om de grote Amerikaanse koelkasten heen. Ook moet het huisje over een logeerkamer beschikken zodat familie, vrienden en kennissen uit Nederland over kunnen komen. Omdat we met zijn tweeën in een huis gaan wonen zou een dubbele wastafel ook geen overbodige luxe zijn. Ik heb al wat ideeën opgedaan op verschillende woonsites in Nederland, nu maar hopen dat Aruba hetzelfde te bieden heeft.

 

Het leven op Aruba

Eenmaal op Aruba aangekomen wordt het meteen een heel ander leven. Hier in Nederland heb ik bijvoorbeeld vele verplichtingen en er moeten hier behoorlijk wat dingen. Daar kan je eigenlijk weer even helemaal opnieuw beginnen. Weer even helemaal resetten en bedenken wat we daar echt willen. Daarnaast denk ik dat het zal aanvoelen als een hele langeeee vakantie. Een vakantie van twee jaar ondanks dat er natuurlijk gewoon gewerkt en gestudeerd moet worden. Ik ga daar het eerste jaar studeren aan de universiteit en ook dat zal waarschijnlijk wel even wennen worden. Ondanks dat het eiland onderdeel is van de Nederlandse Antillen wordt er zowel Nederlands, Engels als Papiaments gepraat. Voor iemand die niet zo goed is met andere talen wordt ook dit een behoorlijk uitdaging. Het meeste wat ik zal gaan missen van de tijd in Aruba zijn de mensen van thuis en mijn familie, al denk ik dat Aruba dit wel een beetje zal verzachten als ik uiteindelijk mijn tanden sta te poetsen aan de dubbele wastafel na een dagje strand in ons eigen huis.. Ik ben heel benieuwd wat dit avontuur mij gaat brengen.

Posts created 23

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven