PC behuizing

Een baan vinden in de technische sector

Iedereen heeft zo zijn eigen dingen die hij of zij leuk vindt. De een vind het leuk om met zijn handen te werken en bijvoorbeeld als timmerman of schoonheidsspecialiste te eindigen. En de ander vind het weer leuk om achter een computer te werken en gaat meer de technische kant op. In de technische sector zijn natuurlijk veel verschillende banen. Van computer reparateur tot architectuur. Verder in deze blog zal ik een aantal verschillende technische banen benoemen en uitleggen.

Ingenieur

Als eerste beroep heb ik gekozen voor ingenieur. Een ingenieur is een beroep waar je een hoge opleiding voor nodig hebt. Een ingenieur is eigenlijk iemand die zijn wetenschappelijke kennis toepast om technische problemen op te lossen. Je kunt bijvoorbeeld een bouwkundig iemand zijn die bouwklusjes in huis doet. Je kan het zo groot maken als je zelf zou willen. Je kunt bijvoorbeeld ook meewerken aan hele grote bouw projecten zoals nieuwe woonwijken bouwen. Als bouwkundige kan je heel goed samenwerken met een architect. De architect maakt dan dus het bouwplan en jij zorgt er dan met een team voor dat dit plan werkelijkheid wordt. Voor dit beroep is tegenwoordig veel vraag omdat er steeds meer huizen etc. bij moeten komen.

Computer techneut

Met het beroep computer techneut kan je veel kanten op qua baan. Je kunt bijvoorbeeld bij een telefoon winkel werken zoals T-mobile of Samsung. Je kunt het ook groter aanpakken en bij de media markt gaan werken en dan op de service afdeling of reparatie afdeling. Bij zulk soort winkels komen meestal de mensen die geen verstand van hun mobiel of laptop hebben en daar komen ze dan om hulp vragen. Of ze hebben kleine technische problemen die makkelijk in de winkel optelossen zijn. Als je het echt verder wil schoppen dan kan je echt een in computer reparatie winkel gaan werken. In zo’n bedrijf ben je veel meer bezig met de inhoud van de computer of mobiel en moet je vaak nog het probleem zoeken. Je moet bijvoorbeeld zoeken in de PC behuizing of in de harde schijf van de computer. Dit kan soms best lastig zijn en is een uitdaging voor veel mensen.

Veel afwisseling

Als je al vanaf je opleiding kiest voor de technische sector kan je een hele mooie baan krijgen uiteindelijk. Ook zal er veel afwisseling in het werk zitten, elk probleem ligt weer aan iets anders en heeft weer een andere oplossing nodig. Als je niet bang bent voor een uitdaging dan is deze sector echt iets voor jou!

Posts created 23

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven