Infraroodpanelen, een slimme investering!

Gas wordt op dit moment nog veelvuldig gebruikt in huishoudens en bedrijven maar daar gaat in de toekomst verandering in komen. In 2050 wil de Nederlandse overheid namelijk helemaal van het gas af zijn. Een mooie doel maar hoe gaan we dat met zijn alle realiseren? Zijn er waardige opvolgers voor het gas en welke voordelen of nadelen brengt het afstappen van gas allemaal met zich mee? In dit blog vertellen we u graag meer over infrarood panelen en waarom het aanschaffen van deze panelen een heel slimme investering zal zijn. 

Gas versus Infrarood

Een verwarming is noodzakelijk in een woning of bedrijfspand. Zonder verwarming zal het ’s winters anders echt te koud zijn en een verwarming reduceert ook vocht. Op dit moment worden onze ruimtes nog verwarmt met een kachel of verwarming. Deze wordt voorzien van warm water dat afkomstig is van de cv-ketel. Hierin wordt het water verwarmt door gas. Een prima proces natuurlijk alleen is aardgas een fossiele brandstof. Deze fossiele brandstof wordt gewonnen uit de grond wat verschuivingen en verzakkingen kan overleveren. Daarnaast komt er bij verbranding van fossiele brandstof CO2 vrij. Vanwege de opwarming van de aarde is willen we CO2 uitstoot juist voorkomen. Ook is het een uitputbare bron wat inhoudt dat we de aardgas ooit op gaat raken. Op zoek naar een alternatief dus en dat alternatief lijkt te zijn gevonden in infraroodpanelen. Infraroodpanelen werken op stroom. Stroom kan tegenwoordig worden opgewekt door windmolens en zonnepanelen wat deze bron dus onuitputbaar maakt. Ook vindt er bij deze manier van verwarmen geen verbranding plaats en dus ook geen uitstoot van CO2.

Voordelen van infrarood panelen

Naast dat infraroodpanelen dus zeer gunstig zijn voor het milieu biedt het nog veel meer voordelen voor huishouden en bedrijfspanden. De panelen hebben bijvoorbeeld geen opwarmtijd nodig, de warmte kan meteen worden waargenomen. Het is dus een stuk efficiënter in gebruik. Ook zorgt het voor minder droge lucht, minder tocht en helpt het condens en schimmelvorming tegen te gaan. verschillende onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat infraroodpanelen allergische reacties kunnen tegengaan. Daarnaast kunnen de panelen ook nog worden ingezet als energiezuinige bijverwarming doordat je de panelen los van elkaar kan bieden en plaatsen in tegenstelling tot de verwarming. Hier zal altijd nog enige warmte langs stromen, ook als u ze uit heeft staan.

Nog niet overtuigd na deze hele lijst van voordelen? Dan kunnen we alleen maar adviseren om de panelen zelf te proberen. Uit zult er geen spijt van krijgen.

Posts created 33

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven