kerstbladeren

Kerst bij jou thuis, hoe pak je dat aan?

Het is natuurlijk traditie dat kerst met dierbaren wordt gevierd. Vaak is dit familie, maar het kunnen natuurlijk ook gewoon goede vrienden zijn. Een kerstdiner is vaak ontzettend gezellig, en zo’n beetje het hoogtepunt van de kerstdagen. Alles is vaak heel leuk en gezellig aangekleed, en het eten is vaak heerlijk. Vaak wordt het bij iemand thuis gevierd, en diegene is hier vaak erg lang mee bezig. Van decoraties tot het diner verzorgen, een kerstdiner bij jou thuis verzorgen is een flinke klus. Je wilt natuurlijk dat het jouw gasten nergens aan ontbreekt. Daarom hier een aantal tips om jouw kerstdiner tot een succes te maken!

Plan het menu goed

Het is soms zo dat iedereen een eigen gerecht meeneemt, of dat je gewoon oer-Hollands gaat gourmetten. Toch vind ik dat een echt traditioneel kerstdiner van voor tot achter bedacht hoort te zijn door één persoon. Uiteraard heeft iedereen een ander idee van hoe “het hoort”, dus doe vooral iets waar jij je goed bij voelt. Als je inderdaad wel verantwoordelijk bent voor het volledige diner, plan dan zorgvuldig alle gerechten. Je wilt natuurlijk iets met een beetje flair serveren, maar ga niet te ver. Exotische ingrediënten klinken erg goed, maar ze smaken niet altijd even goed. Als je een niet alledaags gerecht wilt maken, probeer het dan van te voren een paar keer uit. Misschien is het niet zo makkelijk om te maken wat je wilde, of is het eigenlijk niet zo lekker. Er kunnen verschillende problemen optreden als je niet voldoende ervaring hebt met het gerecht.

Kleed de tafel leuk aan

Je gaat waarschijnlijk een groot gedeelte van de avond aan tafel besteden, samen met jouw gasten. Je wilt dan ook dat het een gezellige, comfortabele plek is. Zorg dat iedereen genoeg ruimte heeft, en een goede stoel tot zijn of haar beschikking heeft. Waar nodig maak je een tafel indeling zodat je zeker weet dat iedereen op een gezellige plek zit. Om genoeg ruimte te maken moet je misschien een extra tafel regelen. Om het er niet krakkemikkig uit te laten zien kun je daarbij een tafelkleed op maat laten maken. Uiteraard zet je een paar kaarsjes en kerststukjes op tafel om de toon te zetten.

Vergeet ook zelf niet te genieten

Ik heb zelf veel gemerkt dat de host van een kerstdiner vooral veel aan het stressen is. Ik snap dat je graag problemen wilt dat alles volgens rolletjes verloopt, maar je moet ook niet vergeten zelf even kerst te vieren. Probeer het diner zo in te richten dat je gewoon tijd hebt om gezellig met de rest mee te eten. Als iemand aanbiedt om te helpen met de afwas kun je het misschien even snel doen, maar anders moet je het gewoon laten staan tot de volgende dag. Op zulke dagen mag dat even!

Posts created 25

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven