Biologische bestrijding is een goede oplossing voor in elke tuin

Iedereen die wel eens in de natuur komt zal het met mij eens zijn dat de lente en zomer ontzettende fijne maanden zijn. Alles komt weer tot leven en planten beginnen te bloeien. Zo ook in je eigen achtertuin. Zelf heb ik een grote tuin die ik goed probeer te onderhouden. Ik heb hier veel ervaring mee en deel graag verschillende tips. Zo heb ik bijvoorbeeld ieder jaar last van bladluis, muggenlarven, rupsen, slakken en mieren. Omdat ik enorm van de natuur hou en er veel over weet, hoeven deze plagen voor mij geen probleem te betekenen. Zo zet ik namelijk biologische bestrijding in om af te komen van ongewenste gasten. Biologische bestrijding is een goede manier om plaaginsecten uit je tuin te verwijderen en te mijden, zonder de natuur hiermee schade te doen. Wist je bijvoorbeeld dat je nematoden kopen kunt om hiermee muggenlarven en plaaginsecten te bestrijden? Lees gauw verder en ontdek waarom het kopen van nematoden mijn voorkeur heeft! Wie weet leer je hier iets van en kun je zelf ook met deze manier van biologische bestrijding aan de slag.

Nematoden kopen helpt tegen plaaginsecten

Niet iedereen is op de hoogte van de methode waarbij je nematoden bestelt en inzet tegen plaaginsecten zoals emelten en varenrouwmuggen. Nematoden zijn hele kleine rondwormen die bij iedereen in de bodem voorkomen. Deze wormpjes kunnen effectief worden ingezet tegen verschillende plagen wanneer je ze geconcentreerd uitzet. Goed om te weten is dat deze methode onder biologische bestrijding valt omdat de nematoden onschadelijk zijn voor mensen, dieren en planten. Aaltjes (een ander woord voor de nematode) voeden zich met larven van insecten door deze binnen te dringen. In het lichaam van een insect scheiden nematoden vervolgens een bacterie uit welke andere bacteriën aantrekt. Hier kunnen zij zich vervolgens mee voeden en zich vermenigvuldigen. De larven van een plaaginsect worden dus van binnenuit aangetast en uiteindelijk sterft de larve hier dan ook aan. Deze methode werkt voor mij al jaren en ik wil je deze tips daarom graag meegeven. Zeker in de lente wanneer de temperatuur goed is voor het inzetten van nematoden kun je hiermee effectief aan de slag. 

Let er goed op dat je de juiste aaltjes aanschaft tegen de juiste plaaginsecten. Hier zit nog wel eens verschil in namelijk. Laat je daarom ook altijd op de juiste manier informeren over het product dat je koopt, bijvoorbeeld over het benodigde aantal. Ik weet in ieder geval zeker dat je met deze tips op de juiste manier aan de slag kunt in jouw tuin. Zet biologische bestrijding in en voorkom dat je hiermee ook het milieu van andere dieren aantast! Succes met de nematoden kopen en geniet van de heerlijke lente en zomermaanden! 

Posts created 29

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven