vouwkratten

Nieuw jaar, nieuw huis!

Hallo iedereen! In het kersverse 2019 ben ik mijn blog begonnen. Jullie kennen mij natuurlijk nog niet, maar daar zal snel verandering in komen. Ik ben deze blog gestart, omdat ik in het nieuwe jaar een nieuw huis ben ingetrokken. Je weet wat ze zeggen: een nieuw jaar vol nieuwe kansen. Ik besloot het gelijk goed te doen en in de eerste week van januari de sleutels van mijn eigen plekje in ontvangst te nemen. Zoals je kunt voorstellen ben ik momenteel druk bezig met de woning gereed maken voor mijn intrek. Zodra het echt het huis van Muis is, dan ga ik lekker verhuizen. Op dit specifieke moment heb ik echter mijn handen vol met het inpakken en opruimen van mijn eigen spullen. Wat een werk is dat!

Dozen, kratten en nog veel meer

Natuurlijk ben ik niet zomaar begonnen met het inpakken van spullen. Ik heb ver van tevoren al verhuisdozen gespaard of gekocht. Daarnaast heb ik op advies van een goede vriend ook wat stevige vouwkratten aangeschaft. Zelf ben ik namelijk een beetje een boekenworm. Het veilig opbergen en later vervoeren van mijn spullen is natuurlijk ontzettend belangrijk. Een maat van mij vertelde dat hij een zooi vouwkratten online had besteld die echt wat gewicht konden dragen. Wanneer je namelijk zware spullen zoals boeken gaat verhuizen in dozen of boodschappentassen, dan is de kans redelijk groot dat er ergens wat fout gaat.

Daarnaast ben ik zeker niet lukraak wat spullen gaan inpakken. Ik heb eerst de zaken ingepakt die ik tijdens het opknappen al nodig zal hebben. Denk bijvoorbeeld aan het koffiezetapparaat met alle bijbehorende spullen. Dat heb ik ook gewoon allemaal vouwkratten gedaan. Die laad ik namelijk nu makkelijker uit, zodat de vouwkratten snel weer terug naar mijn oude huurwoning kunnen voor de volgende landing. Ik heb wel gemerkt dat een huis kopen vooraf al erg intens is. Nu kan ik je met alle zekerheid mededelen dat het eigenlijk pas echt begint wanneer je de sleutel hebt en de woning op jouw naam staat. Man, man, man! Dat is gaaf en heel vreemd tegelijkertijd.

Klussen, opknappen en dan lekker wonen

Ik heb een redelijk strakke planning gemaakt. Zo wil ik namelijk voor het einde van de maand zo goed als over zijn. Natuurlijk zal dan nog niet alles af zijn, maar ik wil liever geen dubbele lasten. Zolang de wc, de badkamer en de slaapkamer af is, kan ik me wel eventjes redden. Het is een hele opgave. Dat is zeker waar. Toch is het wel heel leuk en gaaf om je eigen plek te creƫren. Bovendien kun je het jezelf een stuk makkelijker maken door naar de handige tips van anderen te luisteren. Zoiets simpels als stevige vouwkratten kunnen het verschil maken, heb ik althans gemerkt!

Posts created 23

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven