Ons huis opruimen

De afgelopen maanden zijn voor ons allemaal een zware tijd geweest. Bijna verplicht opgesloten zitten in je eigen huis is niet mis, vooral niet als je zoals ik gewend bent om veel op pad te zijn. Gelukkig zijn er ook enkele voordelen aan de afgelopen periode waar we verplicht wat gas terug moesten nemen. Zo hadden wij allemaal opeens veel meer tijd omhanden. Tijd om allerlei klusjes en andere dingen op te pakken waar we normaal gesproken niet aan toekomen. Zo hebben mijn vriend en ik de afgelopen maanden besteed om ons huis eens grondig op te ruimen. Van de zolder, de kasten, tot aan de schuur: we hebben alles op z’n kop gezet en flink wat oude rommel uitgezocht en weggedaan.

De zolder opruimen

Onze zolder is echt zo’n project dat wij al jaren uitstellen. Hierdoor is de situatie alleen maar erger geworden, want alles waar we geen plekje voor hadden of geen zin hadden om uit te zoeken hebben we ‘tijdelijk’ op zolder gestald. Dit was dan ook de eerste klus die wij hebben  aangepakt toen wij beiden thuis kwamen te zitten door Corona. Met onze handschoenen aan en vuilniszakken in de aanslag beklommen wij de trap. Ruim een week (!!!) zijn wij bezig geweest om alle rommel door te spitten. We verdeelden alles wat we tegenkwamen in drie stapels: bewaren, doneren en weggooien. Het bleek al snel dat de weggooi-stapel het grootste was. Een paar ritjes naar het grofvuil en toen waren we er eindelijk vanaf. Na een grondige schoonmaak hebben we een groot aantal plastic bakken aangeschaft. Nu staan al onze bewaarspullen netjes georganiseerd en schoon op zolder.

De schuur opruimen

De zolder was een hele klus, maar nu we eenmaal de kick van het eindresultaat hadden ervaren gingen we gelijk door naar de schuur. Hier hanteerden we hetzelfde systeem: bewaren, doneren of weggooien. In de schuur kwamen we uiteraard ook veel spullen tegen die direct weg konden, maar ook veel goede tuinspullen en oude fietsen die wij niet langer gebruiken. Deze hebben wij naar de kringloop gebracht en enkele items via Marktplaats te koop aangeboden. Zo kan iemand anders er nog wat jaren van genieten!

De kledingkasten uitzoeken

Nu was het tijd om de kledingkasten uit te zoeken. Het was gelukkig minder erg dan we hadden verwacht. We hebben vooral al onze kleding opnieuw opgevouwen en logisch ingedeeld. Onze seizoenskleding hebben wij naar de zolder gebracht, waardoor er meer rust en ruimte ontstond. Na 5 vuilniszakken met kleding te hebben gedoneerd mochten we ook wel weer wat nieuws kopen. Mijn vriend had geen goede jas meer, dus heb ik een Stone Island winterjas heren voor hem besteld. En als beloning voor al het harde werken heb ik er als verrassing een Balenciaga shirt bijgedaan, zijn lievelings merk!

Posts created 29

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven