twee gloeilampen

Thuis geld en energie besparen is makkelijker dan je denkt

Het maakt niet uit welke reden je hebt om energie te willen besparen, het is altijd voordelig. Of je nou erg begaan bent met het klimaat, of vooral de vaste lasten wat omlaag wilt krijgen, energie besparen in jouw huis is een goede eerste stap. Hoe dan ook gaat er dus bespaard worden. In dat kader geef ik je daarom drie tips waarmee je relatief makkelijk veel energie kunt besparen!

Gebruik zo min mogelijk kunstlicht

Als het buiten donker is dan heb je niet zo veel keus, en zal je wel lampen moeten gebruiken. Als buiten de zon schijnt kun je toch beter zo veel mogelijk licht van buiten benutten. De zon brandt toch wel rustig door, en je kunt hier dus maar beter gebruik van maken. Je bent enigszins gelimiteerd door het aantal ramen dat je hebt, en de positie hiervan. Waar mogelijk wil je toch zo veel mogelijk licht naar binnen krijgen, dus laat de gordijnen open. Als je dan toch een lamp moet gebruiken, zet er dan zo min mogelijk aan. Ook het gebruiken van LED lampen is heel erg aangeraden, omdat ze zo ontzettend efficient zijn.

Laat apparaten niet op stand-by staan

Hier heb ik mij erg lang schuldig aan gemaakt. Voor het gemak wilde ik de televisie en mijn computer altijd op stand-by hebben staan. Zo bespaarde ik mij de tijd die het kostte om op te starten wanneer ik de volgende keer gebruik maakte van het apparaat. Ik dacht simpelweg dat als ik geen activiteit zag, dat het dan ook niet zoveel stroom kon gebruiken. Helaas is het zo dat ook apparaten die op stand-by staan nog erg veel stroom gebruiken over een langere termijn.

Gebruik jouw verwarming slim

Veel te veel woningen hebben op de thermometer een temperatuur staan die een paar graden te warm is. Het hoeft binnen echt niet warmer te zijn dan 19 graden. Zet ook ‘s nachts de verwarming een aantal graden lager. Ook als je op verwarming staat kan de kachel echt heel koud staan. Het is iets minder makkelijk te veranderen, maar het is wel erg belangrijk om goede isolering te hebben. Zo heeft jouw verwarming minder kracht nodig om dezelfde temperatuur te behouden. Je kunt ook kijken naar methodes van verwarmen die anders zijn dan de traditionele radiatoren. Infrarood verwarming is bijvoorbeeld erg efficiĆ«nt. Wanneer jij jouw woning beter gaat isoleren, kan je ook meteen zo’n installatie laten aanleggen. Onthoud vooral dat alle kleine beetjes helpen, dus denk niet dat het toch geen zin heeft om dingen aan te passen!

Posts created 25

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven