veranda

Maak van je huis een droomhuis

Vroeger als klein meisje had ik een droom… Ik wilde verhuizen naar Amerika, een huis kopen met land en paarden én een veranda waar ik ‘s avonds op kon zitten terwijl de zon onderging. Ik weet niet precies waardoor ik zo graag een huis wilde met een veranda maar het bracht me een bepaald gevoel van geluk mee. Misschien wel omdat ik het had gezien in een serie waar ik helemaal fan van was. De droom om naar Amerika te verhuizen en daar een huis te kopen met veranda zit er helaas niet meer in maar op deze droom in Nederland te realiseren kan natuurlijk altijd nog. Onlangs hebben wij een nieuw huis gekocht met een prachtige tuin en uitzicht. Van dit huis wil ik mijn droomhuis maken.

 

Een veranda om in de zomeravonden te genieten

Ik heb een eengezinswoning maar we met zijn viertjes in wonen. We hebben 2 verdiepingen, een voor- en een achtertuin én een waanzinnig uitzicht op een stuk land. Hier grazen regelmatig dieren en dat land grenst weer aan een stuk bos. Als de schemering valt en de zon achter de bomen zakt geeft dat een heel magisch effect. Helaas is onze tuin op dit moment niet heel bewoonbaar dus willen we het eigenlijk gaan opknappen. Ik wist niet precies wat ik wilde en besloot me eens te verdiepen in alle mogelijkheden wat de tuin betreft. Toen kwam ik op internet “Veranda op maat laten maken tegen”. Een veranda dacht ik en ik droomde meteen weer even mijn meisjesdroom. Waar ook niet eigenlijk. Ik heb het huis, ik heb het uitzicht en ik heb het geld, laat ik van dit huis gewoon mijn droomhuis maken dus ik ging op onderzoek uit naar de mogelijkheden voor een veranda voor mijn droomhuis.

 

Een veranda is veel meer

Bij een veranda denk ik aan een houten gedeelte rondom een huis met een afdakje waar je onder kunt zitten. Tegenwoordig valt er eigenlijk nog veel meer onder een veranda. Zo heb je natuurlijk gewoon de veranda’s dit ik ken maar ook een kapschuur, een tuinhuis, een overkapping of een tuinkamer vallen onder deze categorie. Ondanks dit grote aanbod blijf ik toch bij mijn droom en besloot ik naar een verandaspecialist te gaan op mijn wensen op papier te laten zetten. De specialist voelde mij prima aan en binnen no-time stond mijn wens op papier. Een prachtige houten veranda voor mijn achtertuin van ongeveer 5 meter breed. Dit geeft ons alle gelegenheid om hier te leven als de weersomstandigheden het toestaan. Over een maand gaan ze beginnen met het plaatsen en ik ben benieuwd of mijn huis dan ook echt mijn droomhuis wordt.

Posts created 23

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven