Een vakantiegevoel met een nieuwe badkamer

Als we denken aan het verbouwen van een badkamer, denken we vaak aan een flinke klus. Zeker als je het zelf gaat doen. Wanneer je dingen als bijvoorbeeld de vloer en de douche verandert zonder mensen in te huren, is dit ook wel zo. Het zelf doen geeft wel het voordeel dat je alles zelf kunt bedenken en aanpassen. Ook scheelt het veel geld. En het eindresultaat is het meestal meer dan waard.

Een vakantiegevoel bereiken

Het is zeker niet altijd nodig om een sloophamer en een drilboor erbij te pakken wanneer je de uitstraling van je badkamer wil veranderen. Je kunt bijvoorbeeld ook wat planten toevoegen, of de kastjes verven. Dat maakt vaak al een heel verschil! Wat heel hip is tegenwoordig is veel planten en fluweel. Leg bijvoorbeeld een donkerblauw fluwelen badmat neer, zet wat plantjes op de vensterbank, en hang wat luxe donkerblauwe handdoeken over een rekje. Je zult zien dat de ruimte al heel iets anders uitstraalt! Telkens als je je badkamer binnenstapt, zal het een beetje voelen als vakantie. Van zo’n mooi ingerichte badkamer word je direct ontspannen. Op vele sites, zoals interieurfan.nl, kan je allerlei interieur ideeën opdoen. Er zijn eindeloze mogelijkheden om je badkamer naar jouw smaak in te richten!

Een next-level badkamer

Als je dat vakantiegevoel naar een hoger niveau wil tillen, kan je er toch aan denken om het sanitair aan te pakken. Hierdoor straalt je badkamer niet alleen het vakantiegevoel uit, je zult ook daadwerkelijk het comfort kunnen voelen wanneer je in bad stapt bijvoorbeeld. Een bad in de hoek zou je kunnen vervangen door een rond, vrijstaand bad. Zet hier wat kaarsjes omheen, en je waant je dagelijks in de spa. Of denk eens aan strakke lijnen gecombineerd met marmer. Of een stoere badkamer met donkere kleuren, met spotlights in de douche. Ja, daar komt wat monteren en sloopwerk aan te pas. Maar het is het meer dan waard. Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien is het toilet. Er zitten allerlei verschillen tussen wc’s. Ook zit er een verschil tussen een ingebouwde en niet-ingebouwde stortbak. Een ingebouwde stortbak geeft vaak een luxere en strakkere uitstraling. De hoogte van het toilet is ook belangrijk, en zou je kunnen afstemmen op je eigen leeftijd. Een ander detail waar je op moet letten als je een vakantiegevoel wilt krijgen van je badkamer, is de waterafvoer. Heb je een putje of een goot? Zeker in een strak interieur staat een goot vele malen mooier.

Berichten gemaakt 42

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven