Eenvoudig vertrouwelijk papier vernietigen

Vertrouwelijk papier komt bij veel bedrijven voor. Er moet goed omgegaan worden met deze documenten. Sommige bedrijven kiezen ervoor om hun vertrouwelijk papier met een eigen shredder te vernietigen. Het voordeel hiervan is dat ze altijd toegang hebben te hun eigen shredder er zijn echter ook nadelen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de papiersnippers? De techniek blijft zich ontwikkelen en we zijn nu zelfs in staat om van papiersnippers een volledig document te reconstrueren. Daarnaast moet de eigen shredder regelmatig worden gecontroleerd en goed worden onderhouden ook kan de shredder voor geluidsoverlast zorgen. Door deze nadelen kiezen bedrijven er vaak voor om hun vertrouwelijke documenten door een betrouwbare, externe partij te laten inzamelen, afvoeren en vernietigen. Zo kan niemand bij de vertrouwelijke documenten komen en blijven zij niet met overgebleven snippers zitten. Papier kan worden gerecycled, dus met een duurzame externe partij weet u zeker dat het papier weer een nieuwe toepassing krijgt. 

Archiefvernietiging containers  

Met een papiercontainer vertrouwelijk papier inzamelen is de manier om het verouderde archief te vernietigen. Bij GP groot kan dit worden geregeld. Ze werken met een Reisswolf systeem. Dit is een gesloten systeem, alles wat er in de containers wordt ingezamelt, komt daarna niet meer met de buitenlucht in aanraking. Iedere stap in het proces, van het inzamelen tot het vernietigen wordt vastgelegd. Na de vernietig ontvangt u vervolgens een garantiecertificaat. Daarmee zijn ze AVG-proof en DIN 66399 gecertificeerd. Er wordt gebruik gemaakt van aluminium containers. Allemaal brandveilig en optimaal beveiligd met een speciaal veiligheidsslot of een elektronische slot met alarmsysteem. Verder werken ze met een vast team en alle medewerkers zijn gescreend. Dit allen zorgt voor extra zekerheid en stabiliteit. Iets wat bij het vernietigen van vertrouwelijk papier erg fijn is.

Recycling papier 

Al het vertrouwelijk papier en oud archiefmateriaal, zonder de nietjes, tabbladen en paperclips worden vernietigd en voor 99% gebruikt voor recycling. Om uw vertrouwelijke papier optimaal te recyclen is het van groot belang dat deze gescheiden worden van andere afvalstromen. Anders komen ze misschien in een afvalstroom terecht waar ze niet op een afgesloten en betrouwbare manier worden ingezameld en vernietigd. Ze kunnen daarbij ook op een niet milieuvriendelijke manier worden verwerkt. Het kan bijvoorbeeld worden verbrand, dit is zeer belastend voor het milieu en er gaan kostbare grondstoffen verloren. Nederland is op het gebied van papierrecycling één van de koplopers. We kijken hierdoor in Nederland anders naar papier. Het wordt vooral gezien als een grondstof in plaats van afval. Nieuw papier en karton bestaat in Nederland al voor 80% uit gerecycled oud papier. Oud papier kan tot wel zeven keer worden hergebruikt. Daarom is het extra belangrijk om ook vertrouwelijk papier te blijven recyclen.

Berichten gemaakt 42

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven