influencer marketing agency

Een influencer marketing agency neemt alle zorg uit handen

Influencer marketing is inmiddels een veelgebruikte vorm die deel uitmaakt van de marketingmix. De marketingmix is een combinatie van instrumenten die organisaties gebruiken bij het invullen van de marketingstrategie. Influencer marketing is dus eigenlijk een instrument die een bedrijf helpt om zijn marketingdoelstelling te verwezenlijken. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om influencer marketing zelf uit te voeren of om er een bedrijf voor in te te huren. Deze staan ook wel bekend als de influencer marketing bureaus of de influencer marketing agency. In deze blog wil ik je graag meer vertellen over de groei van influencer marketing agency op de influencer marketing markt en waarom samenwerken met deze bureaus best een hele slimme stap kan zijn.

 

De groei van de influencer marketing markt en het doel van influencers

Influencer marketing is een begrip in 2010 al een paar keer werd benoemd in de marketingwereld maar eigenlijk pas sinds de laatste jaren echt een opkomst aan het maken is. Influencer marketing is ook wel influencers inzetten voor marketingdoeleinden maar hoe gaat dit nou te werk? Je kan influencers op verschillende plekken in de klant journey inzetten bijvoorbeeld in het begin van de klant journey, bij de eerste stap awareness (kennismaken). Influencers introduceren jouw product of dienst bij hun klanten om ze bekend te maken met het product. Ook kunnen influencers worden ingezet bij de tweede stap in deze fase, consideration (oftewel overwegen). De influencers kan net dat laatste extra duwtje in de rug geven met zijn overtuiging om te zorgen dat een consument overgaat tot kopen. Omdat influencer marketing een relatief goedkope manier van marketing is en de geloofwaardigheid behoorlijk hoog ligt, is influencer marketing een hele succesvolle manier van marketing. Daarnaast zijn influencers dus actief op verschillende social media platformen en dat is inmiddels toch wel een beetje het middelpunt van onze maatschappij geworden

 

De groei van de influencer marketing agency

Mocht je nou weinig ervaring hebben met influencers of in de influencer marketing wereld dan kan het best lastig zijn om dit goed te vertalen in je marketingmix. Het opzetten van de juiste campagnes, het zoeken van passende influencers, het efficiënt uitzetten van opdrachten, etc. Voor als deze aspecten zijn de influencer marketing agency’s in het leven geroepen. Deze agencies, deze bureaus nemen jou alle zorg uit handen en zorg van A tot Z dat de hele campagne, de hele samenwerking soepel en fijn verloopt. Een influencer marketing agency kent de markt namelijk en weet waar ze op moet letten. Wat dacht je bijvoorbeeld van alle nep-influencers die actief zijn op de markt, weet jij ze er op het eerste oog tussenuit te pikken? Een influencer marketing agency weet waar ze op moeten letten, ze kennen de waardes, de prijzen die daarbij horen en hebben vaak al contact met deze personen. Alles wordt voor je gedaan en als bedrijf hoef je alleen maar te kijken naar de resultaten (en natuurlijk een paar centjes over te maken ;)).

Posts created 23

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven